Sabies que existeix el Rick’s Café a Casablanca?

Qui no recorda la mítica pel·lícula Casablanca? Sens dubte, un dels grans clàssics del setè art que ens ha deixat per al record l’inoblidable Rick’s Café. Allà ens podíem trobar al pianista Sam, a qui Humphrey Bogart i Ingrid Bergman li demanaven que toqués, una altra vegada, la cançó de ‘As times goes by’.

Cafè d’espies i expatriats, el fictici Cafè de Rick estava regentat per Rick Blaine, encarnat per Humphrey Bogart, un cínic nord-americà expatriat per causes desconegudes. Aquest local nocturn era el més popular de Casablanca durant la Segona Guerra Mundial, un lloc exclusiu on el joc atreia a una variada clientela.

Anys després d’haver-se estrenat aquest clàssic del cinema i que frases tan cèlebres com “toca-la una altra vegada, Sam”, “sempre ens quedarà París” o “això és el principi d’una gran amistat” haguessin calat profund entre els espectadors, nombrosos turistes visitaven la ciutat marroquina de Casablanca a la recerca d’aquesta adorada cafeteria. Però en realitat, la pel·lícula Casablanca mai es va rodar en aquesta ciutat, ni tan sols al Marroc. Tot la màgia de Casablanca s’havia rodat en uns estudis d’enregistrament a Los Ángeles.

Per això, al 2004 l’americana Kathy Kriger va saber treure partit a aquesta demanda i va decidir obrir el Rick’s Café a Casablanca. Un lloc decorat a imatge i semblança dels escenaris que més ens van captivar de la pel·lícula. I per descomptat, mentre els visitants degusten una tassa de cafè, poden escoltar com al són del piano sonen grans clàssics del segle XX, incloent la magnífica ‘As times goes by’.