Visita a un Maid Café a Tòquio

Si algun dia teniu l’oportunitat de visitar Japó, no podeu deixar d’anar a prendre un cafè en un dels seus famosos Maid Café, o cafè de donzelles. Situats al barri otaku per excel·lència de Tòquio, Akihabara, els Maid Café es caracteritzen per tenir com a cambreres a noies d’aspecte infantil vestides amb cridaners vestits de donzelles franceses del segle passat. Les enagües, davantals amb volants, llaços, còfies, mitges fins als genolls i orelletes de gat són només alguns dels aspectes bàsics del seu vestuari.

Quan s’entra en un Maid Café les cambreres sempre et reben donant la benvinguda de “tornada a casa” (okaerinasaimase!) i tracten als clients com si fossin els seus amos, fent servir els termes goshujinsama per a ells, o ojōsama per a elles. Seguidament els acompanyen a la seva taula i els ofereixen el menú, els plats del qual estan decorats amb dibuixos infantils. I és que en els Maid Café una simple hamburguesa es converteix en el rostre d’un tendre osset de peluix i un gelat és decorat amb la millor de les fantasies infantils.

Mentre prenen el seu cafè, les cambreres vetllen perquè el seu “amo” gaudeixi de l’estada i ho passi bé. Per això, li proposa jocs com el pedra-paper-estisora (moe moe janken), un dels més populars, així com pintar dibuixos o disfressar-se per fer-se fotos amb elles.

Malgrat el que pugui semblar, als Maid Cafés està prohibit tocar a les cambreres o demanar-los qualsevol tipus de contacte. La funció principal és la de mantenir la il·lusió dels comensals i que, per unes hores, visquin en aquest dolç món de fantasia.

Us animeu a entrar?