8 consells per a netejar una cafetera italiana

Cafetera Italiana
Como limpiara una cafetera italiana

Econòmica, fàcil d’utilitzar i molt resistent. La cafetera italiana té una infinitat de qualitats que la converteixen en un utensili indispensable en la majoria de llars.

Això sí, per a assaborir un bon cafè, és imprescindible que la cafetera italiana estigui correctament neta. Encara que hi ha una certa disparitat d’opinions a l’hora de netejar la cafetera italiana, des de Cafè Saula us deixem alguns consells que poden ser de molta utilitat:

1 – Desmuntar la cafetera

Per a començar, cal separar totes les parts de la cafetera i buidar-la de restes de cafè, així com els pòsits del filtre. Cal no oblidar-se de separar la goma que uneix la part superior del cassó del filtre.

2 – A mà o en rentavaixella?

Així com la rentada a mà és apte per a totes les cafeteres, no és així amb el rentavaixella. Només algunes cafeteres italianes d’acer inoxidable són aptes per a posar dins de l’electrodomèstic. I encara que fos el cas, sempre cal separar totes les peces de la cafetera i posar-les per separat dins del rentavaixella.

3- Posar en remull

Si es prefereix la rentada a mà, no hi haurà diferències entre les cafeteres d’alumini o d’acer inoxidable. Això sí, ambdues es poden ratllar molt fàcilment, per la qual cosa és important no usar productes abrasius. L’ideal és deixar totes les parts separades en remull amb aigua calenta i una mica de sabó durant uns minuts. És la millor forma per a estovar la brutícia i que després sigui més fàcil retirar-la sense fregar massa.

4- Recipient inferior

Aquesta peça, que és on es posa l’aigua per a preparar el cafè, es neteja fàcilment amb una mica d’aigua tèbia i sabó. Si la base exterior està cremada pel contacte amb el foc del gas, es pot submergir en un recipient amb aigua i vinagre a parts iguals, una cullerada de bicarbonat i escalfar fins que bulli. Després d’uns minuts de repòs, les parts cremades es desprendran més fàcilment.

5- Cassó del filtre

És la peça en forma d’embut on es col·loca el cafè molt. Un lloc on solen quedar restes de cafè molt fàcilment. Per a netejar-ho bé, a més de fregar amb aigua tèbia i una mica de sabó, podem colpejar lleugerament la base del filtre amb un raspall perquè es desprenguin les possibles restes de cafè que puguin quedar. També cal netejar la goma amb aigua i sabó, però sense fregar massa. En el cas que tingui un color verdós, grisenc o groguenc, cal substituir-la per una nova.

6- Filtre superior

Aquest filtre va unit a la goma i és fonamental perquè impedeix que els pòsits de cafè es barregin amb la infusió. Per això, cal netejar-ho bé amb un raspall perquè no quedin restes de cafè que puguin obstruir el procés.

7- Part superior

Aquí és on es rep el cafè recentment fet, per la qual cosa cal tenir especial cura en la neteja i deixar-ho una mica més de temps en remull abans de fregar-ho amb aigua i sabó. Per a poder netejar-ho bé per tots els racons, un truc és utilitzar un raspall de dents únicament per a aquest fi.

8- Assecar-ho bé

Finalment, i no menys important, cal assecar acuradament cada peça de la cafetera abans de tornar-la a muntar. Si quedés qualsevol resta de sabó en alguna de les parts provocaria un mal sabor en el cafè. L’ideal és deixar que les peces s’assequin a l’aire.