Cold brew, la beguda ideal per a passar la calor a l’estiu

Cold Brew Saula

Cold brew, la beguda ideal per a passar la calor a l’estiu

Amb l’arribada dels dies més calorosos de l’estiu, el cos necessita begudes energètiques i, sobretot, molt refrescants. Una beguda que combina molt bé aquestes dues necessitats és el Cold Brew. Es tracta d’una deliciosa mescla de cafè i aigua que es va posar de moda als Estats Units i que, des de fa un temps, ha arribat a les cafeteries europees.

Però, en què consisteix el Cold Brew? Bàsicament, és un mètode de maceració de cafè en fred que pot ser utilitzat com a base per a fer còctels i combinats de cafè. La seva tècnica consisteix en la maceració a temperatura ambient de cafè en aigua que permet reduir fins a un 67% l’acidesa del cafè, a causa de l’absència de les altes temperatures i la pressió. El resultat final és una beguda fresca i agradable que es pren preferiblement amb gel.

No existeix la recepta perfecta de Cold Brew, sinó que cada persona, segons les seves preferències i necessitats, pot crear el seu propi mètode i obtenir una recepta amb resultats molt diferents i personalitzats.

Des de Cafè Saula, recomanem preparar el Cold Brew amb la nostra selecció de blends Gran Espresso Premium 100% aràbica.
Quina és la nostra recepta?

• Moldre 100 gr. de cafè amb un punt de molt gruixut per a evitar la sobreextracció.
• Dipositar-ho en un filtre i abocar 1 litre d’aigua mineral damunt del cafè.
• Barrejar bé amb una cullera.
• Deixar el filtre amb el cafè en remull a l’aigua en un recipient. El filtre ha d’estar ben tancat perquè el cafè molt no s’escapi.
• Tapar-ho per a evitar el contacte amb l’aire.
• Deixar-ho infusionar entre 8 i 15 hores, depenent si es deixa a temperatura ambient o a la nevera.
• Treure el filtre i colar bé amb una malla o paper les restes de cafè del recipient amb el preparat.
• Abocar la infusió de cafè fred en una ampolla o gerra i conservar a la nevera.

Recomanem prendre el Cold Brew amb gel per a gaudir intensament de tots els seus matisos aromàtics. També es pot combinar amb llet o begudes vegetals per a afegir-li un toc dolç, o amb nata líquida, en la seva versió més cremosa.

Què us sembla la recepta? Esperem que la gaudiu!