Cafeterapia, quan el cafè omple tots els sentits

Qui anava a imaginar quan es va descobrir la planta del cafè, que els seus beneficis sobrepassarien la tassa i que els seus grans també serien utilitzats en tractaments de benestar corporal. Parlem de la “cafeterapia”, una tècnica en la qual s’utilitza el cafè per a fer tota classe de banys, ungüents i essències que ajuden a sanejar la pell, tonificar el cos i relaxar la ment.

No és estrany que molts spas arreu del món incloguin tractaments corporals fets amb extractes del cafè, sobretot per la seva capacitat d’eliminar líquids i toxines quan és aplicat sobre el cos.

Existeixen balnearis com el Losari Coffee Plantation, a l’illa indonèsia de Java, que compten amb tractaments fets amb grans de cafè recentment torrats. A més, el seu cafè aràbica és conreat en la mateixa finca, que es troba en una antiga plantació cafetera. Un dels seus tractaments estrella és el ‘lullur’, un píling amb grans torrats i baies assecades al sol, que quan són molts s’apliquen sobre el cos per a tonificar la pell.

En aquest indret el cafè també és utilitzat com a alternativa a les tradicionals sals de bany, així com també s’aprofita el seu poder energètic, aromàtic i estimulant com a oli de massatge corporal. Tot això, per descomptat, acompanyat sempre d’una bona tassa de cafè.

T’animes a provar-ho?