Descobreix el Cold Brew, la beguda refrescant estrella de l’estiu

Amb l’arribada de les altes temperatures el cos ens demana begudes refrescants. Per això, a Cafè Saula aquest estiu recomanem apostar pel Cold Brew.

En què consisteix el Cold Brew? Bàsicament és un mètode de maceració de cafè en fred que pot ser utilitzat com a base per a fer còctels i combinats de cafè. Aquesta tècnica consisteix en la maceració a temperatura ambient de cafè en aigua que permet reduir en un 67% l’acidesa del cafè, a causa de l’absència de les altes temperatures i la pressió. El resultat final és una beguda fresca i agradable que es pren preferiblement amb gel.

El Cold Brew es considera una beguda una mica complexa, ja que les seves propietats sensorials són bastant canviants segons el seu procés de producció. En efecte, aquest últim no es pot estandarditzar per les múltiples variables (torrat, punt de mòlt, dosatge, aigua, temperatura, temps de maceració, grau de turbulència, etc.) que ho caracteritzen. Però aquest mateix fet també és el que fa que sigui una beguda tan atractiva i reptadora. I és que al final cada persona, segons la seva experiència i mètode, pot crear la seva pròpia recepta de Cold Brew i obtenir un resultat diferent i personalitzat a l’hora de preparar-lo.

A Cafè Saula recomanem preparar el Cold Brew amb el nostre blend Premium Organic pel seu grau de torrat mig lleuger, que ens permet obtenir unes notes enzimàtiques florals, vegetals i cítriques molt delicades i aromàtiques, així com una acidesa viva.

Quina és la nostra recepta?
• Moldre 100 gr. de cafè amb un punt de mòlt gruixut.
• Dipositar-ho en un filtre i abocar 1 litre d’aigua mineral.
• Deixar el filtre amb el cafè en remull amb l’aigua en un recipient. El filtre ha d’estar ben tancat perquè el cafè mòlt no s’escapi.
• Tapar-ho per a evitar el contacte amb l’aire.
• Deixar-ho infusionar a temperatura ambient durant un màxim de 7h.
• Treure el filtre amb les restes de cafè del recipient amb el preparat i abocar la infusió de cafè en fred en una ampolla o gerra.
• Conservar a la nevera.

Recomanem prendre-ho natural amb gel per a gaudir intensament de tots els seus matisos aromàtics. També es pot combinar senzillament amb llet o begudes vegetals per a afegir-li un toc dolç o amb nata líquida, en la seva versió més cremosa.

Si ets professional d’hostaleria i vols aprendre més sobre la preparació del Cold Brew, no dubtis a contactar-nos per a demanar una formació amb la nostra barista professional.