El cafè ajuda a aprimar?

Dels diferents beneficis que s’atribueixen a la ingesta de cafè, hi ha un que pot resultar d’especial interès: sembla que el cafè podria ajudar a aprimar. De fet, són diversos els investigadors que han estudiat en quina mesura el cafè pot contribuir a la pèrdua de pes.

D’una banda, un estudi de la Ball University, als Estats Units, afirma que la cafeïna estimula el sistema nerviós simpàtic, la qual cosa deriva en la ràpida eliminació del teixit adipós. A més, la cafeïna ajuda a revitalitzar els músculs vells, per tant, contribueix a tenir la suficient energia per a cremar calories mentre fas exercici o les teves activitats diàries.

De fet, beure una tassa de cafè a l’esmorzar origina un efecte tèrmic durant aproximadament tres hores, per la qual cosa la despesa d’energia augmenta en un 16%, segons un estudi publicat en el Physiology & Behavior.

Un altre estudi de la Universitat de Scranton també indica que el consum de cafè verd sense torrar, juntament amb una dieta baixa en greixos i exercici, suposa una bona ajuda per a perdre pes gràcies a l’àcid clorogènic que es troba en els grans de cafè.

Això sí, com passa amb molts altres productes i aliments, tot en excés és dolent, i fins i tot l’abús excessiu de cafè pot augmentar la retenció de greix en el cos, segons una recerca de la Universitat d’Austràlia Occidental. A més, cal vigilar les quantitats de sucre o llet que se li afegeixen al cafè en cada presa.