“El client vol tenir els mínims problemes possibles a l’hora d’adquirir i de servir el seu cafè”

Entrevista a Marcel Porcar, cap de vendes de Café Saula.

 Després de més de quinze anys treballant a Café Saula, Marcel Porcar es declara un autèntic saulero. Considera que és una empresa que l’ha deixat créixer i on al llarg dels anys ha escalat posicions, des d’una feina inicial d’autovenda, passant per promotor, comercial i supervisor. Ara, després de tots aquests anys de vocació i esforç, ja pot dir que és el cap de ventes de l’empresa. S’encarrega de coordinar els distribuïdors en l’àmbit nacional i gestiona grans cadenes com Nostrum o Pannus, entre moltes altres tasques comercials.

Què solen buscar els clients a l’hora d’escollir un cafè per al seu establiment?

Hi ha de tot. De vegades ens trobem encarregats de locals que no li donen massa importància a la qualitat del seu cafè. Però els qui ja tenen experiència en hostaleria el que busquen és molta estabilitat a l’hora d’escollir el cafè. Això vol dir que el cafè tingui la màxima qualitat, que s’ofereixi un servei postvenda adequat i una ajuda tècnica ràpida i eficaç a l’hora de gestionar la maquinària. En definitiva, el client vol tenir els mínims problemes possibles a l’hora d’adquirir i de servir el seu cafè.

Per què creus que és tant important escollir un bon cafè?

El cafè normalment suposa entre un 20% i un 40% de la producció en una cafeteria. És un producte molt sol·licitat i la seva qualitat és clau davant la satisfacció del client. Però la realitat és que no tots els cafès són iguals. En el cas de Café Saula, nosaltres oferim un cafè de gamma alta, amb un procés d’elaboració cuidat al detall. I al final, s’ha de tenir en compte que, encara que el preu final sigui més elevat que una altra marca, el client pot estar segur que adquirirà un cafè que el diferenciarà de la competència.

Has detectat alguna nova tendència en el món de l’hostaleria?

Des de fa uns anys hi ha molta competència i molt moviment de locals. Això fa que molts propietaris busquin una especialització per a poder diferenciar-se de la resta. Una d’aquestes novetats és que cada vegada hi ha més demanda de cafè en càpsules. S’haurà d’aprofundir en aquest camí.