Patricia Jabalera: “sents que t’estan avaluant detalladament”

Va passar molts nervis, però al final va valer la pena. El passat 24 de maig Patricia Jabalera es va erigir com la guanyadora de la tercera edició del concurs El Sommelier del Cafè. De 27 anys i procedent de Rubí, Jabalera portava moltes setmanes practicant per a la prova final del concurs, organitzat per Café Saula. Ella era un dels set finalistes, tots ells alumnes de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

Patricia Jabalera, que estudia primer curs de direcció de cuina i serveis de restauració, es va inscriure al concurs pel seu amor al cafè. “Volia aprendre més d’aquest món”, explica la guanyadora, que per a participar en la semifinal va apostar pel Café Saula Premium Orgànic i el Café Saula Premium Bourbon.

Dels dies de formació a Café Saula, Jabalera recorda com es va sorprendre en descobrir coses que no sabia, com el latte arte, l’emulsió de la llet o les diferències entre l’aràbica i el robusta. “Són coses que abans ni em plantejava”.

Per a la gran prova final, l’alumna de l’Eshob va triar el Café Saula Dark India. “M’encanten les espècies, i aquest cafè té moltes espècies aromàtiques que de seguida em van agradar”. Una última prova en què Jabalera reconeix que va passar molts nervis: “sents que t’estan avaluant detalladament”. Per aquest motiu, quan la van nomenar guanyadora de la tercera edició, s’ho va prendre com “un gran compliment” i, a la fi, “una gran experiència”.

Ara, dies després del concurs, Jabalera sent que amb tota la formació rebuda ha descobert que el món del cafè li agrada molt més del que pensava i que en un futur li agradaria dedicar-se més seriosament a la formació barista. “Potser fins i tot em presento a més concursos”, conclou la guanyadora, que no dubtarà a recomanar el concurs als alumnes de l’any vinent.