Prendre cafè millora la memòria a llarg termini

I si et diguéssim que per retenir a la memòria les anotacions d’un examen és millor prendre’t el cafè just després d’estudiar? A aquesta conclusió ha arribat un estudi dut a terme a la Universitat John Hopkins i que ha estat publicat a la revista Nature Neuroscience.

“Fins ara s’atribuïa a la cafeïna un efecte potenciador sobre l’activitat cognitiva, però la seva capacitat per millorar la memòria i fer-la immune a l’oblit no s’havia examinat detalladament”, apunta el psicòleg i neurocientífic Michael Yassa, que va liderar aquesta recerca en la qual es va provar que la cafeïna pot potenciar la memòria fins a 24 hores després d’haver-la consumit.

Concretament, dos-cents mil·ligrams de cafeïna, que és el que sol contenir un cafè, begudes després d’haver estudiat o treballat, és la que ajuda a recordar-ho tot millor l’endemà.

Una de les diferències d’aquest estudi respecte als treballs anteriors és que els participants van prendre cafeïna només després d’haver vist i intentat memoritzar una sèrie d’imatges.

Així que ja sabeu, la propera vegada que vulgueu memoritzar alguna cosa, millor preneu el cafè just després!