Sabies que Barcelona és la millor ciutat d’Espanya per a prendre cafè i Madrid la més assequible?

Europa té el mercat de cafè més gran del món, segons el Centre per a la Promoció de les Importacions de Països en Desenvolupament (CBI), amb el 33% del consum mundial i 3 milions de tones el 2018.

Aquesta passió europea pel cafè ha impulsat a Selecta a investigar i crear l’Índex Europeu del Cafè Selecta 2019, que compara 89 ciutats principals de 32 països europeus a través de l’anàlisi de diversos factors, com el preu del cafè, la qualitat i quantitat de cafeteries, la connectivitat Wi-Fi, les cerques online de la paraula “cafè” en cada ciutat i les importacions de cafè en proporció al PIB i la població.

En aquest sentit, el recent índex publicat ha detectat que Espanya és un país exigent en el qual es pren molt cafè a preu assequible. 
Barcelona, situada en el lloc número 18 del rànquing general, es posiciona com la millor ciutat espanyola per a prendre cafè. Amb això, ha aconseguit col·locar-se en el “Top 10” de dues de les variables analitzades: 8ena ciutat amb major nombre d’establiments per a prendre cafè per càpita i 9ena ciutat amb millor connectivitat a l’àmbit europeu. Madrid, per la seva banda, és la ciutat espanyola amb el cafè a millor preu, trobant-se en la 9ena posició d’aquesta variable del rànquing.

Però sens dubte, els consumidors del nostre país tenen alguna cosa en comú: l’exigència. És per això que, entre les 25 ciutats més crítiques d’Europa, es troben Màlaga, Sevilla i València. Aquestes tres ciutats se situen en la part baixa de la taula quant a valoració de qualitat dels seus establiments.

En resum, aquest és l’ordre de preferència de les cinc ciutats espanyoles que han participat en aquest estudi i quina ha estat la seva posició en la classificació final:

1. Barcelona (18ena) 

2. Madrid (41ena) 

3. València (56ena) 

4. Màlaga (59ena) 

5. Sevilla (67ena) 


D’altra banda, en l’àmbit europeu Edimburg s’ha erigit com la millor ciutat europea per a prendre cafè.