Tast de cafè a la brasilera

Tast de cafè a la brasilera
Tast de cafè a la brasilera

És habitual a Café Saula fer tastos de cafè a la brasilera. Es tracta d’un dels sistemes mes estesos a nivell mundial per catar cafès. Un procediment que serveix per avaluar el cafè origen per origen, i mai els diferents orígens junts, de manera que es poden percebre amb més exactitud les seves virtuts i defectes.

De fet, en el sistema brasiler no es cata un cafè acabat i llest per prendre, sinó una lleugera infusió que permet avaluar fàcilment la majoria de característiques del cafè en qüestió.

Els cafès a catar durant el tast brasiler són presentats en totes les seves formes: en una petita safata el gra verd, en una altra el gra torrat i finalment la infusió, de la qual disposem almenys de dues tasses de cada varietat per persona.

El tast es comença valorant la fragància del cafè mòlt, on el primer que descobrim és la frescor del cafè, que ja ens dóna indicis del que descobrirem en finalitzar la infusió.

En tot el tast avaluem les següents característiques: la fragància, a partir del gra torrat i mòlt; l’aroma, olorant la infusió; el retronasal, és a dir l’estimulació a partir dels vapors produïts a la boca al moment de xarrupar; el gust, provant la infusió; el cos, valorat a través de la densitat i textura de la beguda; l’acidesa, com a expressió de la vitalitat del cafè; i el postgust, després d’escopir la porció xarrupada i ingerida en una petita part.