Trucs bàsics per a moldre cafè a casa

Moldre el cafè a casa, com es feia en els vells temps, és un petit ritual pel qual estan tornant a apostar molts amants del bon cafè. I és que el cafè fresc i acabat de moldre és el que millor conserva tot la seva aroma i sabor, per això a Café Saula oferim el millor cafè aràbica 100% natural en gra.

Malgrat tot, hi ha una sèrie de consells bàsics que cal tenir en compte a l’hora de moldre el cafè a casa. Encara que més endavant en el nostre blog ampliarem detalladament informació de tots els passos a l’hora de moldre un bon cafè, aquí us deixem els trucs bàsics per a començar a moldre el cafè a casa amb èxit:

1: Tria el tipus de molinet que et resulti més còmode i pràctic. N’hi ha de moles còniques o planes i de ganivets.

2: El tipus de mòlt del cafè és important. Si el cafè t’ha sortit sub-extret (amb un regust agre i àcid) prova de moldre més fins els grans. Això es deu al fet que, en moldre el cafè massa gruixut, la infusió no ha extret tot el sabor del cafè i no s’ha humitejat prou.

3: Si, per contra, el cafè té un regust amarg (sobre-extracció) caldrà moldre més gruixut. Això es deu al fet que les partícules de cafè s’han xopat més temps del que és degut.

4: Per a evitar l’oxidació del cafè, cal moldre’l just abans de preparar-lo.

5: Cal evitar moldre el cafè torrefacte, l’ideal és apostar pel cafè fresc 100% aràbica per a degustar totes les seves aromes i sabor.

Esperem que aquest post us hagi ajudat i aviat pugueu gaudir d’un bon cafè mòlt a casa!