3 destinacions cafeteres del món

Sou dels que ja estan pensant en les pròximes vacances? Si és així, què us semblaria visitar algun país cafeter? La llista és llarga i els països exòtics i variats. Unes destinacions que, en general, compleixen totes les expectatives dels viatgers més aventurers. Avui us proposem tres països que no deixen indiferent als amants del cafè:

Colòmbia

Si es decideix viatjar a Colòmbia, és aconsellable no perdre’s ciutats com Cartagena o Santa Marta. Però si el que es vol és gaudir de la seva cultura cafetera, el més recomanable és fer una ruta pel seu anomenat ‘Eix Cafeter’. Situat en la zona occidental del país, a la regió andina, aquest lloc no només et permet visitar les plantacions dels millors cafès del món, sinó que també es pot gaudir de paisatges espectaculars, com els de la Vall del Cocora, o fer trekkings pel Parc Nacional Natural Els Nevats.

Vietnam

Un altre gran país productor de cafè que val la pena visitar és el Vietnam. Un viatge que no defraudarà als amants de la fotografia, perquè els cultius de cafè es barregen amb les seves selves d’arrossars i la seva població local, molta de la qual encara va vestida de forma tradicional. Sens dubte, un viatge únic per a gaudir de tot l’exotisme del sud-est asiàtic i de la cultura cafetera.

Costa Rica

Aquest país de Centreamèrica és un dels llocs on és possible conèixer el procés del cafè des de la llavor fins a la tassa i on la cultura barista està aconseguint una gran competència en l’àmbit mundial. Costa Rica té 8 zones productores de cafè i, a causa del seu clima, produeix una gran diversitat de gustos i sabors. A més, l’espècie principal que es conrea és l’Aràbica de les varietats Caturra i Catuaí, que produeixen uns grans de molt bona qualitat i unes notes organolèptiques excel·lents gràcies al seu creixement en sòl volcànic. Per cert, es recomana demanar en els establiments del país el cafè preparat amb un “chorreador”, que és la seva forma tradicional de preparar una tassa de cafè.