Xocolata, el complement ideal per a acompanyar el cafè

Siguem sincers… a qui no li agrada la xocolata? Són poques les persones que respondran negativament. La xocolata, en totes les seves varietats, desperta passions i és un d’aquests petits plaers del dia a dia a què poca gent vol renunciar.

D’efecte gairebé idèntic, el cafè també és un gran plaer diari que sedueix a milions de persones arreu del món. I que passa quan s’ajunten els dos plaers alhora? El resultat no pot ser més temptador: cafè acompanyat de xocolata. Dos productes que, a més, solen conrear-se en els mateixos països tropicals, on tenen les condicions perfectes per a créixer i oferir la millor qualitat.

Hi ha molts tipus de cafè, igual que també hi ha moltíssimes varietats de xocolata. Depenent del percentatge de cacau, les xocolates poden ser més o menys intenses, dolces o amargues, cruixents o cremoses. I el seu sabor també pot canviar si se li afegeix llet, fruita seca, cremes, aromes o espècies. Per això el cafè i la xocolata ens ofereixen tot un món de possibilitats per a crear un maridatge amb el qual gaudir encara més de tots dos.

I vosaltres, quin tipus de xocolata preferiu per a acompanyar el cafè?