Recepta de galetes de cafè

T’agraden les galetes i t’agrada el cafè? Si la resposta és afirmativa, llavors tenim la recepta ideal per a tu: galetes amb sabor a cafè. Es tracta d’un dolç ideal per a servir després de les postres i acompanyar-lo juntament amb una tassa de Café Saula per a intensificar, encara més, tot el seu sabor. La recepta és molt fàcil i pot agradar tant a grans com petits. Aquí us deixem una recepta amb la qual poden sortir moltes galetes de mida petita:

Ingredients:
– 40 grams de Café Saula mòlt (Original, Bourbon o Ecològic)
– 200 grams d’ametlla mòlta
– 120 grams de sucre
– 160 grams de mantega
– 2 grams d’escates de sal
– 2 ous
– Un polsim de canyella

Elaboració:
El procés és molt senzill: cal posar tots els ingredients en el got batedor o Thermomix a potència mitjana, començant per la mantega, que ha d’estar a temperatura ambient, seguit de l’ametlla, la farina, el sucre, el cafè, la canyella, la sal i els ous.

Després de barrejar tots aquests ingredients, quedarà una massa homogènia i poc consistent. Caldrà cobrir-la amb film transparent i deixar-la reposar en el frigorífic unes dues hores. Passat aquest temps, cal precalentar el forn a 160º i preparar les safates cobrint-les amb làmines de tefló, silpat o algun producte similar.

Una vegada es retiri la massa de les galetes del frigorífic, cal anar fent porcions petites amb una cullereta o amb la màniga pastissera, sense importar la seva forma, ja que en el forn s’expandiran, per la qual cosa també és important deixar una mica d’espai entre elles perquè no s’enganxin.

Seguidament, cal enfornar les galetes de cafè entre 5 i 8 minuts, depenent de la seva grandària. Una vegada es retirin del forn, encara estaran una mica toves, però quan es refredin quedaran cruixents. En cas contrari, és que els ha faltat uns minuts de cocció.

I si tot ha sortit bé… ja estan llestes per a servir!