Quines són les diferències entre un te i una infusió?

Tés o infusiones Saula

Els tes i les infusions ens encanten i són un d’aquests plaers que ens fan gaudir de la vida i ens apropen a un món de sabors i sensacions únic i inigualable. Però, encara que en aparença puguin semblar la mateixa beguda, són moltes les diferències que existeixen entre un te i una infusió. Els ingredients, les seves propietats i els seus mètodes de preparació són les seves principals diferències.

Per a començar, una infusió és una beguda que es prepara a partir d’aigua calenta i se li afegeix fulles seques, escorces, flors o fruits de diferents herbes aromàtiques. Es deixen reposar en un recipient cobert durant cinc minuts fins que aconsegueix desprendre tot la seva aroma i sabor. Poden ser infusions herbals, que s’obtenen a partir de plantes o herbes medicinals, com la camamilla o l’herba-sana; infusions florals, com la de flor de gessamí o l’hibisc; o infusions fruiteres, que s’obtenen de fruites normalment deshidratades que s’introdueixen a l’aigua calenta.

D’altra banda, el te és una beguda estimulant elaborada a partir de les fulles extretes d’una planta d’origen asiàtic denominada Camellia sinensis. Existeixen moltes varietats de te que podem identificar segons el seu color: te vermell, verd, negre, blanc, groc o oolong (te blau). A més, a diferència de les infusions, el te conté teïna, una substància estimulant i químicament molt semblant a la cafeïna.

Altres diferències entre el te i la infusió:

Forma d’elaboració
Encara que ambdues es preparen amb aigua, la infusió es fa amb aigua molt calenta, però sense arribar al punt d’ebullició. És després quan s’introdueix la infusió i es cobreix durant uns minuts perquè desprengui tot la seva aroma. En canvi, el te es prepara infusionant les fulles i brots de la planta Camellia sinensis en aigua bullent perquè tregui totes les seves propietats.

Diferents propietats
El te és ric en antioxidants que combaten l’envelliment, hidrata, protegeix el nostre sistema immunològic i és un excel·lent diürètic. En canvi, els beneficis de les infusions depenen de les propietats de la planta, flor o fruita que s’utilitzi i dels components naturals agregats al final, com la mel o la llimona.

I tu, ets més de te o d’infusió? Descobreix totes la nostra gamma de tes i infusions a la nostra botiga en línia!