El cafè millora la funció cerebral davant la falta de somni

Prendre un cafè a primera hora del matí és un requisit indispensable per a moltes persones. “Fins que no em prenc un cafè, no soc ningú”, diuen molts. Però, fins a quin punt és certa aquesta afirmació?

Fa un temps un equip d’investigadors liderat per diferents institucions europees com l’ISIC o la Universitat de Zurich van decidir posar cartes en l’assumpte. Per això, van comptar amb un grup de 26 participants als quals se’ls va donar aleatòriament cafè regular i cafè descafeïnat durant cinc dies. Un dels requisits era que cap d’ells podia prendre cafeïna que no fos la del cafè. A més, a tots se’ls va reduir les seves hores de somni a cinc hores cada nit, excepte una nit final en què se’ls va deixar dormir vuit hores.

Una vegada conclosos els cinc dies, els investigadors van poder observar com, encara que tots els participants tenien el mateix nivell de somnolència, els que havien pres el cafè regular van respondre més ràpid i amb major precisió davant de totes les tasques que se’ls requeria que les que van prendre el cafè descafeïnat. Malgrat tot, també van concloure que, en cap cas, un cafè pot substituir un adequat.

En aquest post de Cafè Saula us recomanem alguns trucs per a poder prendre cafè i dormir bé a les nits.