Prendre cafè ens ajuda a pujar els ànims durant els mesos d’hivern

Els mesos d’hivern solen suposar un repte per a moltes persones. Fa fred, hi ha poques hores de llum i l’absència de dies festius després de Nadal poden convertir-se en tot un desafiament per a l’estat d’ànim general.

Per sort, prendre una bona tassa de cafè 100% aràbica ens pot ajudar, ja que s’ha demostrat científicament que la cafeïna té un efecte antidepressiu en el nostre cos. Això ocorre perquè la cafeïna influeix en l’alliberament d’uns certs neurotransmissors com la dopamina i la serotonina, molt lligades a l’estat d’ànim.

En altres paraules, el principi actiu de la cafeïna té un efecte estimulant del sistema nerviós, fet que després de la seva ingesta, les persones solen tenir la sensació de tenir més energia, sentir-se més despertes i amb major capacitat d’atenció, rendiment i concentració.

Per si no fos prou, diferents assajos clínics també afirmen que el cafè alleuja els típics dolors de cervicals, esquena, avantbraç i canell que pateixen les persones que passen llargues jornades davant de la pantalla.

I ja per a finalitzar, el cafè també ens pot ajudar a socialitzar amb els companys de feina, perquè ens ofereix petits moments de descans laboral molt importants per a relaxar-nos i mantenir vives les nostres relacions socials.

Això sí, sempre cal prendre el cafè en la seva justa mesura i sense excessos, ja que això només incrementaria un estat d’estrès i nerviosisme.

Des de Cafè Saula us animem a degustar una bona tassa de cafè 100% aràbica per a viure millor els mesos d’hivern!