Un any ple de cafè i presència internacional

Són moltes les coses que succeeixen en una empresa com a Cafè Saula, on mai parem de pensar en nous projectes i idees. Per això, i com cada final d’any, ens agrada fer balanç de tot el que hem anat fent al llarg dels mesos.

Més sostenibles

Un dels elements més destacats d’aquest 2023, i que ja portem implantant des de fa un temps, és el de fer de Cafè Saula una empresa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Per això hem instal·lat plaques fotovoltaiques, de manera que tota l’energia que gastem és 100% elèctrica i renovable. A més, comptem amb un generador propi de nitrogen per a així poder ser autosuficients i no dependre de camions que ens ho subministrin. Aquest nitrogen l’usem com a gas inert per a poder substituir l’oxigen que queda a l’interior dels envasos, de manera que s’aconsegueix preservar millor l’aroma, així com una data de caducitat més llarga.

D’altra banda, els nostres gots són fets 100% de paper i nostres envasos cada vegada respecten més el medi ambient. La nova línia de cafès d’especialitat, que sortirà a la llum aquest 2024, estarà envasada en un monomaterial reciclable i sense alumini. A més, la nova càpsula Espresso Point compostable, així com les càpsules amb el sistema compatible amb Nespresso, que fins ara eren compostables, però de compostatge industrial, ara ja seran 100% Home Compost.

Fires i congressos

Aquest 2023 hem participat en nombroses fires i actes commemoratius, com la tercera edició de la Fira Àpat de Tarragona, celebrada el mes de març i que té com a especialitat la gastronomia i els productes de proximitat per als professionals del sector i el consumidor final.

A l’abril també vam poder celebrar els 25 anys del Fòrum Cultural del Cafè a Granada, on ens reunim més d’un centenar de professionals del sector cafeter. Durant la vetllada es va fer un homenatge a la junta fundadora, i entre els onze empresaris fundadors va assistir Lluís Saula, director de Cafè Saula i primer president del Fòrum Cultural del Cafè entre el 1997 i el 1999.

A l’octubre vam ser presents en el Forum Coffee Festival, un esdeveniment que es va celebrar en la Farga de l’Hospitalet i que va reunir molts professionals i amants del cafè.

Presència internacional

Enguany Cafè Saula ha tingut molta presència internacional, sobretot gràcies al nostre distribuïdor a Taiwan, que ha presentat els nostres productes en el Europe Festival 2023, que va tenir lloc a Taipei, així com al Taiwan International Liquor Festival, el Porsche Golf World Cup Taiwan Station 2023, el Taiwan 2023 International Coffee Show, el World Latte Art Championship, el World Coffee in Good Spirits Championship i el World Coffee Roasting Championship. Sens dubte, una oportunitat única per a donar a conèixer el nostre cafè 100% aràbica als consumidors taiwanesos.

Concurs ‘El Sommelier del Cafè’

Com no podia faltar, al juny celebrem el ja tradicional VI Concurs El Sommelier del Cafè, creat per Cafè Saula i que té com a objectiu principal difondre la cultura del cafè a través de la formació contínua. En aquesta edició, els guanyadors, tots ells estudiants de la ESHOB, van ser Carla Peñarrubia Santamaría (primera classificada), Lidia Castillo Mulero (segona classificada) i Eugenia Kim (tercera classificada).

Finalment, enguany hem llançat el Premium Genuine Ethiopia Specialty Coffee molt, que ve en una llauna de 250 grams. Es tracta d’un blend de dos cafès d’especialitat d’origen Etiòpia que componen un cafè aromàtic d’intensitat mitjana, afruitada amb notes a fruits silvestres, flors i xocolata.

En definitiva, aquest ha estat un any molt profitós i emocionant per a Cafè Saula. Un sentiment que volem traslladar a l’any que està per venir. I ara sí, només ens queda desitjar-vos unes BONES FESTES I PRÃ’SPER 2024!!!