Quin tipus de màquines de cafè i cafeteres existeixen?

No sempre és fàcil triar la millor màquina de cafè o cafetera per al teu ús diari. Tot depèn de com prefereixis prendre el cafè o el temps que disposis per a fer el teu ritual cafeter. Per això, et fem un breu resum dels principals tipus de cafeteres i màquines de cafè perquè puguis triar l’opció que millor et convingui.

Màquina de cafè Espresso
És la millor opció per als qui prefereixin el cafè fort i intens. El seu sistema consisteix en què s’escalfa l’aigua a una temperatura al voltant dels 90 °C, que passa a través del cafè mòlt a un cert bar de pressió amb la finalitat de produir un cafè fort i concentrat. Per a saber si és una bona màquina espresso, pots fixar-te en com queda el cafè: l’ideal és que tingui una bona capa daurada i cremosa a la part superior. Per a aconseguir-ho, és bo que hi hagi una pressió alta, de manera que les cafeteres espresso accionades per bomba solen ser les més adequades.

Màquina de cafè de càpsules
Per als que sempre van amb presses o aposten per la rapidesa i practicitat, la màquina de cafè de càpsules és la millor opció. El seu sistema és molt simple: s’insereix una càpsula amb cafè mòlt a dins. En el seu interior un mecanisme perfora la càpsula i desprèn aigua calenta sota uns certs bars de pressió fins que es fa la beguda. Ja coneixes les càpsules de Café Saula?

Cafetera italiana
També coneguda com a cafetera moka, és un dels grans clàssics en gairebé totes les llars. Existeix la seva versió per a fogons i per a vitro i tan sols es necessita omplir el compartiment del mig amb cafè mòlt i aigua en l’extrem inferior. A mesura que l’aigua s’escalfa i comença a bullir, aquesta és impulsada cap amunt, passant pel compartiment del cafè, fins que la beguda final acaba a la base superior. Descobreix com fer servir una cafetera italiana.

Encara que aquestes siguin les principals màquines i cafeteres que es poden utilitzar a les llars, també hi ha altres opcions, com les cafeteres de filtre o de degoteig, les cafeteres d’èmbol, les cafeteres de bomba i les cafeteres de pressió.

Aviat us parlarem d’elles!